Licencia

Čo je najmenej obmedzujúca autorská licencia

Čo je najmenej obmedzujúca autorská licencia

Najmenej obmedzujúca licencia Creative Commons, Attribution alebo CC-BY, umožňuje každému používateľovi „distribuovať, remixovať, vylepšovať a stavať na vašom diele“ za predpokladu, že vo všetkých prípadoch uvedie pôvodných autorov.

  1. Čo je najviac obmedzujúca licencia na autorské práva?
  2. Aké sú typy autorských licencií?
  3. Ktorá licencia Creative Commons je najflexibilnejšia?
  4. Sú všetky videá YouTube pod licenciou CC?
  5. Je Flickr pod licenciou CC?
  6. Čo je najmenej obmedzujúca licencia Creative Commons?
  7. Čo je štandardná licencia YouTube?
  8. Čo je to obchodná autorská licencia?
  9. Je bez autorských práv Creative Commons?
  10. Ktoré z nasledujúcich licencií Creative Commons sú najviac obmedzujúce?
  11. Ktoré licencie neumožňujú zmeny autorských práv?

Čo je najviac obmedzujúca licencia na autorské práva?

Attribution-NoCommercial-NoDerivs

Táto licencia je najobmedzujúcejšou z našich šiestich hlavných licencií a umožňuje ostatným sťahovať vaše diela a zdieľať ich s ostatnými, pokiaľ vám uvedú kredit, ale nemôžu ich žiadnym spôsobom meniť ani používať komerčne.

Aké sú typy autorských licencií?

Existuje šesť rôznych licencií Creative Commons: CC BY, CC BY-SA, CC BY-NC, CC BY-ND, CC BY-NC-SA, CC BY-NC-ND. Dvojice písmen označujú podmienky použitia. CC BY je najotvorenejšia licencia.

Ktorá licencia Creative Commons je najflexibilnejšia?

Pripisovanie (CC BY):

– Najflexibilnejšia licencia. Chránené dielo je možné použiť ľubovoľným spôsobom, či už je použité na webovej stránke alebo na remix piesne, a nezáleží na tom, či ide o komerčné alebo nekomerčné použitie.

Sú všetky videá YouTube pod licenciou CC?

Možnosť označiť nahrané videá licenciou Creative Commons je dostupná všetkým tvorcom. Štandardná licencia YouTube zostáva predvoleným nastavením pre všetky nahrávané súbory. Ak si chcete prečítať podmienky štandardnej licencie YouTube, pozrite si naše zmluvné podmienky.

Je Flickr pod licenciou CC?

Mnoho používateľov služby Flickr sa rozhodlo ponúkať svoju prácu pod licenciou Creative Commons a môžete prechádzať alebo vyhľadávať v obsahu pod každým typom licencie.

Čo je najmenej obmedzujúca licencia Creative Commons?

Najmenej obmedzujúca licencia Creative Commons, Attribution alebo CC-BY, umožňuje každému používateľovi „distribuovať, remixovať, vylepšovať a stavať na vašom diele“ za predpokladu, že vo všetkých prípadoch uvedie pôvodných autorov.

Čo je štandardná licencia YouTube?

Čo je štandardná licencia YouTube? ... Prvou možnosťou je „štandardná licencia YouTube“, čo znamená, že udeľujete vysielacie práva spoločnosti YouTube. To v podstate znamená, že k vášmu videu je možné pristupovať iba zo služby YouTube na účely sledovania a nemožno ho reprodukovať ani distribuovať v žiadnej inej forme bez vášho súhlasu.

Čo je to obchodná autorská licencia?

Licencia Creative Commons (CC) je jednou z niekoľkých verejných autorských licencií, ktoré umožňujú bezplatné šírenie inak chráneného „diela“. Licencia CC sa používa, keď autor chce dať iným ľuďom právo zdieľať, používať a stavať na diele, ktoré vytvoril.

Je bez autorských práv Creative Commons?

Creative Commons je systém, ktorý vám umožňuje legálne používať „niektoré práva vyhradené“ hudbu, filmy, obrázky a ďalší obsah – všetko zadarmo. CC ponúka bezplatné autorské licencie, ktoré môže ktokoľvek použiť na označenie svojej tvorivej práce slobodami, ktoré chce, aby bola nositeľom.

Ktoré z nasledujúcich licencií Creative Commons sú najviac obmedzujúce?

Licencia Attribution-NonCommercial-NoDerivatives alebo „BY-NC-ND“ je najobmedzujúcejšou licenciou, ktorú ponúka CC. Umožňuje ľuďom používať neupravené dielo iba na nekomerčné účely a iba vtedy, ak uvedú pôvodcu.

Ktoré licencie neumožňujú zmeny autorských práv?

Attribution-NoCommercial-NoDerivs

Táto licencia je najobmedzujúcejšou zo šiestich hlavných licencií a umožňuje ostatným sťahovať vaše diela a zdieľať ich s ostatnými, ak uvedú meno tvorcu, ale nemôžu ich žiadnym spôsobom meniť ani používať komerčne.

Ako stiahnete video na flash disk?
Ako stiahnete video na flash disk? Kliknite na názov súboru videa a potom stlačte „Ctrl-C. Kliknite na okná Prieskumníka Windows, v ktorých sa zobrazu...
Ako zmeníte videá YouTube na súbory mpeg?
Ako prevediem video YouTube na súbor? MP3FY je webová stránka, ktorá vám umožňuje skopírovať a prilepiť adresu URL videa YouTube, ktoré chcete previes...
Aký je dobrý stolný počítač so systémom Windows na úpravu HD videí?
Aké špecifikácie potrebujem na úpravu videa v rozlíšení 1080p? Ak upravujete video v rozlíšení 1080p, odporúčame 8 GB ako úplné minimum. Pre 4K odporú...