Vinyl

Najlepšie znejúce vinylové platne

Najlepšie znejúce vinylové platne
  1. Sú vinylové platne najvyššej kvality zvuku?
  2. Aký žáner znie najlepšie na vinyle?
  3. LP znejú lepšie ako CD?
  4. Je nový vinyl rovnako dobrý ako starý vinyl?
  5. Sú vinyly lepšie ako CD?
  6. Sú 180g záznamy lepšie?
  7. Znie recyklovaný vinyl zle?
  8. Čo je to vysoko verný vinyl?
  9. Kto je najpredávanejším umelcom všetkých čias?
  10. Čo je album číslo 1 všetkých čias?
  11. Znie rock lepšie na vinyle?

Sú vinylové platne najvyššej kvality zvuku?

Znie to lepšie ako MP3? Absolútne – vinyl vyhráva. ... Fanúšikovia vinylu budú tvrdiť, že keďže ide o komplexný analógový formát, od nahrávania a lisovania až po prehrávanie, lepšie reprodukuje to, čo umelec pôvodne hral v štúdiu. Digitálna hudba funguje úplne inak.

Aký žáner znie najlepšie na vinyle?

Napríklad rock sa zdá byť najobľúbenejším žánrom, ktorý sa dá počúvať na vinyle. S tým povedané, metal znie skvele aj na vinyle, ale je o niečo ťažšie rozpoznať jemnosť, ktorú gramofóny skvele zvýrazňujú kvôli všetkej zvukovej sýtosti, ktorá je typická pre tento hudobný žáner.

LP znejú lepšie ako CD?

Rozdiel medzi najhlasnejšími a najjemnejšími zvukmi, ktoré môže LP prehrať, je asi 70 decibelov (dB). CD zvládne hlučnosť cez 90 dB. V praxi to znamená, že CD majú viac ako 10-krát väčší dynamický rozsah ako LP.

Je nový vinyl rovnako dobrý ako starý vinyl?

Re: Nový vinyl vs starý vinyl

Pôvodné vydania zo 70., 80. a začiatku 90. rokov sú oveľa lepšie ako nové predtlače. Je obrovský rozdiel v hlasitosti a kvalite zvuku. Existujú aj celkom dobré nové, ale nie také dobré ako tie staré. Niektoré nové vydania a re-pressy majú praskanie, IGD atď.

Sú vinyly lepšie ako CD?

Z technického hľadiska je kvalita digitálneho zvuku CD jednoznačne lepšia ako kvalita vinylu. CD disky majú lepší pomer signálu k šumu (t.j.e. dochádza k menšiemu rušeniu zo syčania, rachotu gramofónu atď.), lepšie oddelenie stereo kanálov a nemajú žiadne rozdiely v rýchlosti prehrávania.

Sú 180g záznamy lepšie?

180 gramové vinylové platne sú pevnejšie a odolnejšie, takže majú tendenciu vydržať dlhšie a odolávať rozbitiu. Keďže sú vinylové platne s hmotnosťou 180 gramov pevnejšie, odolávajú aj deformácii lepšie ako platne bežnej hmotnosti.

Znie recyklovaný vinyl zle?

Recyklovaný vinyl často neznie tak dobre

Veľa ide o diktovanie toho, ako znie nahrávka, od nahrávania hudby cez mixovanie a mastering až po lisovanie platne. ... Aj malá nedokonalosť môže negatívne ovplyvniť zvuk. Ľudia môžu zistiť, či bola platňa recyklovaná alebo nie, len pohľadom.

Čo je to vysoko verný vinyl?

Vysoká vernosť (často skrátená na Hi-Fi alebo HiFi) je vysokokvalitná reprodukcia zvuku. ... Vysoká vernosť kontrastuje s nižšou kvalitou zvuku produkovaného lacným audio zariadením, AM rádiom alebo horšou kvalitou reprodukcie zvuku, ktorú možno počuť v nahrávkach vytvorených do konca 40-tych rokov minulého storočia.

Kto je najpredávanejším umelcom všetkých čias?

Možno nie je prekvapením, že britská rocková skupina The Beatles je na čele rebríčka najpredávanejších umelcov na celom svete s 257.7 miliónov certifikovaných predajov. Druhý je Elvis Presley s takmer 207 miliónmi tržieb, za ním nasleduje Michael Jackson so 169.7 miliónov.

Čo je album číslo 1 všetkých čias?

Najpredávanejším albumom je Thriller Michaela Jacksona, z ktorého sa celosvetovo predalo 70 miliónov kópií.

Znie rock lepšie na vinyle?

Opäť platí, že medzi nadšencami vinylu je tvrdenie, že nekomprimovaný charakter vinylu vedie k lepšiemu zážitku z počúvania: keďže v tomto formáte je väčší a širší rozsah zvuku bez skreslenia zvuku, ktoré je prítomné v digitálnych formátoch.

Aký je najlepší pevný disk na úpravu videa?
Akú veľkosť pevného disku potrebujem na úpravu videa? Úložisko Minimálne 256 GB pevný disk, 7200 otáčok za minútu, najlepšie SSD (najrýchlejší), HDD t...
Je šport lepší ako počítačové hry?
Je šport viac ako len hra? Hoci najmä profesionálny šport je viac než čokoľvek iné, zábavný podnik vytvorený s cieľom poskytnúť platiacim divákom nieč...
Ako vystrihnete a uložíte časť prehrávaného videa?
Ako orezať video a uložiť ho? Ak chcete orezať videá, otvorte video a kliknite na tlačidlo Upraviť v tvare ceruzky v spodnej časti prehrávača videa. P...