Aktualizovať

Problém so stratou aktualizácie

Problém so stratou aktualizácie

Pri probléme so stratenou aktualizáciou sa aktualizácia údajov vykonaná transakciou stratí, pretože je prepísaná aktualizáciou vykonanou inou transakciou. Príklad: Vo vyššie uvedenom príklade transakcia 1 zmení hodnotu X, ale bude prepísaná aktualizáciou vykonanou transakciou 2 na X.

  1. Ako prekonáte stratený problém s aktualizáciou?
  2. Čo sa stratilo aktualizujte SQL?
  3. Čo je stratené, aktualizujte súbežne?
  4. Ako problém stratenej aktualizácie ovplyvňuje databázu?
  5. V čom je príklad problému so stratenou aktualizáciou?
  6. Čo je Fantóm čítaný?
  7. Ako sa vykonáva súbežnosť?
  8. Čo je problém nekonzistentného vyhľadávania?
  9. Čo je fantómový problém?
  10. Aké sú problémy so súbežnosťou?
  11. Čo je uviaznutie v DBMS?
  12. Prečo používame súbežnosť?
  13. Čo je stratené aktualizujte v Oracle?

Ako prekonáte stratený problém s aktualizáciou?

Takže na vyriešenie stratených aktualizácií vo vrstve DB je potrebné použiť úroveň izolácie SNAPSHOT. Ak sa použije READ_COMMITTED alebo READ_COMMITTED_SNAPSHOT, problém so stratou aktualizácie sa musí vyriešiť v aplikačnej vrstve. Tu je návod, ako sa to robí Verzia riadkov v rámci Entity.

Čo sa stratilo aktualizujte SQL?

Stratená aktualizácia nastane, keď dva procesy načítajú rovnaké údaje a potom sa pokúsia aktualizovať údaje s inou hodnotou. Zvážte scenár, v ktorom máte vy a váš partner romantickú predstavu o spoločnom bankovom účte. V deň výplaty vaši príslušní zamestnávatelia vložia vaše mzdy na spoločný účet.

Čo je stratené, aktualizujte súbežne?

Stratená aktualizácia nastane, keď dve transakcie načítajú ten istý objekt a potom tento objekt nezávisle upravia. Transakcia, ktorá je potvrdená ako posledná, prepíše zmeny vykonané predchádzajúcou transakciou. Anomália súbežnosti – stratená aktualizácia.

Ako problém stratenej aktualizácie ovplyvňuje databázu?

Problém so stratou aktualizácie nastáva, keď sa viaceré transakcie pokúšajú dotknúť rovnakých riadkov v databáze. Problém straty aktualizácie môže nastať, ak aplikácia načíta hodnotu, upraví ju a zapíše späť do databázy. ... To môže mať vážne dôsledky v závislosti od typu aplikácie.

V čom je príklad problému so stratenou aktualizáciou?

Pri probléme so stratenou aktualizáciou sa aktualizácia údajov vykonaná transakciou stratí, pretože je prepísaná aktualizáciou vykonanou inou transakciou. Príklad: Vo vyššie uvedenom príklade transakcia 1 zmení hodnotu X, ale bude prepísaná aktualizáciou vykonanou transakciou 2 na X.

Čo je Fantóm čítaný?

Fantómové čítanie nastane, keď jeden používateľ opakuje operáciu čítania na rovnakých záznamoch, ale má nové záznamy v sade výsledkov: READ UNCOMMITTED. Tiež sa nazýva špinavé čítanie. Keď sa použije táto úroveň izolácie, transakcia môže čítať nepotvrdené údaje, ktoré sa neskôr môžu vrátiť späť.

Ako sa vykonáva súbežnosť?

Používa systémový čas na určenie časovej pečiatky transakcie. Toto je najbežnejšie používaný súbežný protokol. Protokoly založené na zámkoch vám pomôžu spravovať poradie medzi konfliktnými transakciami, keď sa vykonajú. Protokoly založené na časovej pečiatke zvládajú konflikty hneď po vytvorení operácie.

Čo je problém nekonzistentného vyhľadávania?

Nekonzistentné vyhľadávanie sa vyskytuje, keď transakcia pristupuje k údajom pred a po ukončení práce s týmito údajmi inej transakcie (transakcií). ... Problém je v tom, že transakcia môže čítať niektoré údaje predtým, ako sa zmenia, a iné údaje po ich zmene, čím sa získajú nekonzistentné výsledky.

Čo je fantómový problém?

Takzvaný fantómový problém sa vyskytuje v rámci transakcie, keď rovnaký dotaz vytvára rôzne sady riadkov v rôznych časoch. Ak sa napríklad SELECT vykoná dvakrát, ale druhýkrát vráti riadok, ktorý sa prvý raz nevrátil, riadok je „fantómový“ riadok.

Aké sú problémy so súbežnosťou?

Kontrola súbežnosti má tieto tri hlavné problémy: Stratené aktualizácie. Nečisté čítanie (alebo nepotvrdené údaje). Neopakovateľné čítanie (alebo nekonzistentné vyhľadávanie).

Čo je uviaznutie v DBMS?

Uviaznutie je stav, pri ktorom dve alebo viac transakcií čaká donekonečna, kým sa navzájom vzdajú blokovania. Uviaznutie je považované za jednu z najobávanejších komplikácií v DBMS, pretože žiadna úloha sa nikdy nedokončí a je v stave čakania navždy.

Prečo používame súbežnosť?

Umožňuje spustenie viacerých aplikácií súčasne. Umožňuje, aby sa prostriedky, ktoré nevyužíva jedna aplikácia, mohli použiť pre iné aplikácie. Bez súbežnosti musí byť každá aplikácia spustená do konca pred spustením ďalšej. Umožňuje lepší výkon operačného systému.

Čo je stratené aktualizujte v Oracle?

V slovníku Oracle je stratená aktualizácia - Problém integrity údajov, pri ktorom jeden zapisovač údajov prepíše zmeny iného zapisovača, ktorý modifikuje rovnaké údaje.

Ako stiahnete video na flash disk?
Ako stiahnete video na flash disk? Kliknite na názov súboru videa a potom stlačte „Ctrl-C. Kliknite na okná Prieskumníka Windows, v ktorých sa zobrazu...
Ako zmeniť rozmery videa mp4?
Ako zmením veľkosť rámu MP4? Nahrajte svoje MP4 videá kliknite na Pridať médium, potom na Pridať video, vyhľadajte svoje súbory a stlačte Otvoriť. Kli...
Čítajú ľudia viac ako hrajú počítačové hry??
Hranie videohier je lepšie ako čítanie? Hry sa zdajú byť dobrým spôsobom, ako príbehmi zaujať neochotných čitateľov, pričom 73 % opýtaných, ktorí nera...