Kreatívne

Creative Commons

Creative Commons
  1. Čo to znamená, keď je niečo Creative Commons?
  2. Je bez autorských práv Creative Commons?
  3. Je Creative Commons dobrá vec?
  4. Čo vám umožňuje licencia Creative Commons??
  5. Čo vám umožňuje licencia Creative Commons??
  6. Môžem speňažiť videá YouTube pomocou Creative Commons?
  7. Môžem použiť obrázky Creative Commons na YouTube?
  8. Je SoundCloud Creative Commons?
  9. Kto používa Creative Commons?
  10. Čo znamená Creative Commons v službe Obrázky Google?
  11. Čo je šesť licencií Creative Commons?
  12. Môžete predávať veci pod Creative Commons?
  13. Ako sa Creative Commons líši od autorských práv?
  14. Čo znamená Creative Commons na YouTube?

Čo to znamená, keď je niečo Creative Commons?

Creative Commons (CC) je medzinárodne aktívna nezisková organizácia, ktorá poskytuje autorom bezplatné licencie na sprístupňovanie ich diel verejnosti. ... To znamená, že musia požiadať o povolenie tvorcu iba vtedy, keď chcú použiť dielo spôsobom, ktorý licencia nepovoľuje.

Je bez autorských práv Creative Commons?

Creative Commons je systém, ktorý vám umožňuje legálne používať „niektoré práva vyhradené“ hudbu, filmy, obrázky a ďalší obsah – všetko zadarmo. CC ponúka bezplatné autorské licencie, ktoré môže ktokoľvek použiť na označenie svojej tvorivej práce slobodami, ktoré chce, aby bola nositeľom.

Je Creative Commons dobrá vec?

Dobrou správou je, že Creative Commons je skvelou voľbou na preklenutie priepasti medzi autorským zákonom a otvoreným prístupom a zdieľaním kreatívnych diel, no k dokonalosti má ďaleko. ... Buďte veľmi opatrní pri uplatňovaní licencií Creative Commons na svoje vlastné dielo a pri používaní diel vytvorených inými, ktorí majú licenciu Creative Commons.

Čo vám umožňuje licencia Creative Commons??

Každá licencia Creative Commons umožňuje tvorcovi ponechať si autorské práva a zároveň umožniť iným kopírovať, distribuovať a využívať ich prácu na nekomerčné účely. Licencia Creative Commons tiež zabezpečuje tvorcom uznanie a uznanie za prácu, ktorú produkujú a zdieľajú.

Čo vám umožňuje licencia Creative Commons??

Licencia Creative Commons (CC) je jednou z niekoľkých verejných autorských licencií, ktoré umožňujú bezplatné šírenie inak chráneného „diela“. Licencia CC sa používa, keď autor chce dať iným ľuďom právo zdieľať, používať a stavať na diele, ktoré vytvoril.

Môžem speňažiť videá YouTube pomocou Creative Commons?

Bezplatný obsah alebo obsah Creative Commons môžete speňažiť, ak vám licenčná zmluva udeľuje práva na jeho komerčné použitie. ... Takýto obsah môžete speňažiť, ale musíte mať výslovné písomné povolenie, ktoré vám kedykoľvek udeľuje práva na komerčné použitie od držiteľa práv.

Môžem použiť obrázky Creative Commons na YouTube?

Licencie Creative Commons (CC) umožňujú bezplatné používanie fotografií, videí a iných kreatívnych produktov. Položky s týmito licenciami sú bežne viditeľné na predajniach ako YouTube, Wikipedia, Wikimedia a Flickr. Zatiaľ čo všetky položky Creative Commons možno použiť bez platenia poplatkov, takmer všetky vyžadujú uvedenie zdroja.

Je SoundCloud Creative Commons?

Dnes s potešením oznamujeme, že SoundCloud práve získal plnú podporu pre licencie Creative Commons. ... Podpora licencie CC na SoundCloud je celkom jednoduchá. Licenciu si môžete vybrať pri nahrávaní skladby a v nastaveniach môžete nastaviť predvolenú licenciu.

Kto používa Creative Commons?

O licenciách CC. Licencie Creative Commons dávajú každému, od individuálnych tvorcov až po veľké inštitúcie, štandardizovaný spôsob, ako poskytnúť verejnosti povolenie na použitie ich tvorivej práce v súlade so zákonom o autorských právach.

Čo znamená Creative Commons v službe Obrázky Google?

Licencie Creative Commons: Tieto obrázky sú zvyčajne k dispozícii bezplatne, ale vyžadujú si kredit. Môžu mať tiež obmedzenia týkajúce sa toho, ako alebo v akom kontexte ich môžete použiť. V licencii obrázka môže byť napríklad uvedené, že ho nemôžete upravovať ani používať na komerčné účely.

Čo je šesť licencií Creative Commons?

Existuje šesť rôznych licencií Creative Commons: CC BY, CC BY-SA, CC BY-NC, CC BY-ND, CC BY-NC-SA, CC BY-NC-ND. Dvojice písmen označujú podmienky použitia. CC BY je najotvorenejšia licencia.

Môžete predávať veci pod Creative Commons?

Ako vlastník autorských práv k svojmu dielu ho môžete predať alebo naň poskytnúť licenciu iným, čo sa môže uskutočniť prostredníctvom zmluvnej dohody. ... Šírením svojho diela pod licenciou Creative Commons umožníte verejnosti jeho opätovné bezplatné použitie.

Ako sa Creative Commons líši od autorských práv?

Creative Commons je organizácia a licencia, ktorá môže nadobudnúť formu rôznych priradení, zatiaľ čo autorské právo je zákon, ktorý umožňuje vlastníkom licencovať ich prácu.

Čo znamená Creative Commons na YouTube?

Licencie Creative Commons poskytujú tvorcom obsahu štandardný spôsob, ako udeliť niekomu inému povolenie na použitie ich diela. ... YouTube umožňuje tvorcom označiť svoje videá licenciou Creative Commons CC BY. Ak ste svoje video označili licenciou CC BY, ponechávate si svoje autorské práva.

Aký je najlepší akcelerátor videa na svete?
Čo je potrebné pre akcelerátor videa? Video akcelerátor je grafická karta s integrovaným procesorom a pamäťou na zvýšenie celkových možností video gra...
Koľko rokov existujú videohry?
Koľko desaťročí existujú videohry? História videohier sa začala v 50-tych a 60-tych rokoch 20. storočia, keď počítačoví vedci začali navrhovať jednodu...
Ako získate videá do počítača?
Prečo nemôžem dostať video do počítača? Ak nemôžete v počítači otvárať videosúbory, možno budete potrebovať ďalší softvér alebo nové kodeky. Ak sa str...