Enum

Vytvorte enum sql

Vytvorte enum sql
  1. Ako vytvorím ENUM v SQL?
  2. Podporuje SQL enumy?
  3. Čo robí ENUM v SQL?
  4. Ako vytvorím zoznam ENUM?
  5. Aký je rozdiel medzi ENUM a set v MySQL?
  6. Podporuje SQLite ENUM?
  7. Prečo je ENUM zlé MySQL?
  8. Ako sú enumy uložené v databáze?
  9. Ako sú enumy uložené v MySQL?
  10. Čo je typ údajov ENUM na serveri SQL Server?
  11. Mám uložiť ENUM do databázy?
  12. Čo je hodnota ENUM?

Ako vytvorím ENUM v SQL?

POUŽÍVAJTE WorldofWarcraft; VYTVORIŤ TABUĽKU [používatelia] ( ID INT NOT NULL IDENTITY(1,1) PRIMÁRNY KĽÚČ, používateľské meno varchar(255), heslo varchar(255), mail varchar (255), poradie ENUM ('Čerstvé mäso', 'Stážista',' Domovník','Poručík','Najvyššia bytosť')PREDVOLENÉ 'Čerstvé mäso', );

Podporuje SQL enumy?

Na sql serveri nie je žiadny dátový typ ako mySQL enum. To isté však môžete dosiahnuť pomocou obmedzenia CHECK.

Čo robí ENUM v SQL?

Dátový typ ENUM v MySQL je reťazcový objekt. Umožňuje nám to obmedziť hodnotu zvolenú zo zoznamu povolených hodnôt v špecifikácii stĺpca v čase vytvárania tabuľky. Je to skratka pre enumeráciu, čo znamená, že každý stĺpec môže mať jednu zo špecifikovaných možných hodnôt.

Ako vytvorím zoznam ENUM?

tl;dr. Môžete vytvoriť a upraviť kolekciu objektov z enum? Áno. Ak vám nezáleží na poradí, použite EnumSet , implementáciu Setu .

Aký je rozdiel medzi ENUM a set v MySQL?

Rozdiel medzi SET a ENUM. Rozdiel medzi SET a ENUM je v tom, že stĺpec SET môže obsahovať viacero hodnôt a zatiaľ čo ENUM môže obsahovať iba jednu z možných hodnôt. Typ SET je podobný typu ENUM, zatiaľ čo typ SET je uložený ako plná hodnota a nie ako index hodnoty ako pri ENUM.

Podporuje SQLite ENUM?

SQLite nepodporuje dátový typ enum priamo, takže môžeme použiť nejaký kódovaný príkaz na implementáciu dátového typu SQLite enum. V podstate sa enum používa na uloženie skupiny prvkov do jedného reťazca. ... SQLite podporuje dátový typ enum, ale je veľmi kompaktný na ukladanie dát.

Prečo je ENUM zlé MySQL?

S údajmi sa nezaobchádza ako s údajmi.

S ENUM v skutočnosti ukladáme časti údajov na miesto, ktoré bolo určené len na uchovávanie dôležitých informácií o modeli. Stručne povedané, stĺpec ENUM porušuje pravidlá normalizácie.

Ako sú enumy uložené v databáze?

V predvolenom nastavení, keď je enum súčasťou entity, JPA mapuje svoje hodnoty na čísla pomocou metódy ordinal(). Znamená to, že bez úprav JPA ukladá enum hodnotu ako čísla. Tieto čísla sú spojené s poradím, v ktorom definujete hodnoty v zozname.

Ako sú enumy uložené v MySQL?

Dátový typ ENUM je uložený na dvoch miestach: množina hodnôt je uložená v metaúdajoch tabuľky; v každom riadku je uložený iba nastavený index ako celé číslo, ktoré vyžaduje jeden bajt pre enumy až do 255 položiek, potom dva bajty až do 65535 položiek (pozri referenciu MySQL)

Čo je typ údajov ENUM na serveri SQL Server?

ENUM je reťazcový objekt s hodnotou vybranou zo zoznamu povolených hodnôt, ktoré sú explicitne uvedené v špecifikácii stĺpca v čase vytvorenia tabuľky. Každá hodnota enumerácie má číselný index a je zoradená podľa poradia, v ktorom boli členy enumerácie uvedené v špecifikácii stĺpca.

Mám uložiť ENUM do databázy?

Ponechaním enum vo vašej databáze a pridaním cudzieho kľúča do tabuľky, ktorá obsahuje enum hodnotu, zabezpečíte, že žiadny kód nikdy nezadá nesprávne hodnoty pre daný stĺpec. To pomáha integrite vašich údajov a je to najzrejmejší dôvod, prečo by ste IMO mali mať tabuľky pre enumy.

Čo je hodnota ENUM?

Enum typ je špeciálny dátový typ, ktorý umožňuje, aby premenná bola množinou preddefinovaných konštánt. Premenná sa musí rovnať jednej z hodnôt, ktoré boli pre ňu preddefinované. Bežné príklady zahŕňajú smery kompasu (hodnoty SEVER, JUH, VÝCHOD a ZÁPAD) a dni v týždni.

Aký je najlepší počítač na úpravu domáceho videa?
Je lepší notebook alebo stolný počítač na úpravu videa? Rozpočet na softvér na úpravu videa podľa vášho výberu Pravdepodobne si kúpite oba naraz. ... ...
Aký je rozdiel medzi súbormi mpg, súbormi mov a súbormi avi?
Je MOV to isté ako MPG? MOV je formát, ktorý natívne používa Apple QuickTime. QuickTime používa súbor vo formáte MOV s režimom stratovej kompresie kvô...
Ako môžete uskutočniť videorozhovor?
Ako môžem uskutočniť videohovor? Ak chcete uskutočniť videohovor, otvorte aplikáciu a vyberte osobu, s ktorou chcete hovoriť. V hornej časti obrazovky...